Er I ved at planlægge en fantastisk kulturferie til eksempelvis Firenze eller Pisa i det skønne Toscana? Og det er måske første gang, at baby skal med på en af de her såkaldte kulturferier? Når man vælger netop den form for ferietype, så er der lige et par ting, som man skal huske at være opmærksom på – for kulturferier er ikke ligefrem de mest børnevenlige, så man skal på en eller anden måde finde frem til, hvordan man kan kombinere kultur med baby.
Det kræver i hvert fald stensikkert, at man skal lave nogle kompromisser, og det skal det lige præcis handle mere om i denne artikel.
Tag det i jeres eget tempo – man kan ikke nå det hele
Hvis man tidligere har været på en kulturferie uden børn, så kan man godt komme til at have nogle lidt urealistiske forvetninger til, hvad sådan en tur indebærer, fordi man nok er vant til at nå ret meget på de dage, man er afsted. Her det altså vigtigt, at man som det første skruer en del ned for forventningerne, man har til, hvor meget kultur man kommer til at se.
Det er selvfølgelig rigtig fint, at man prøver denne type ferie af, og når børnene bliver lidt ældre, vil det selvfølgelig også være muligt at få set mange flere ting. Men med små børn er det altså vigtigt, at man tager det i et meget stille og roligt tempo, så alle føler, at det er en god og afslappende tur.
Hvis man eksempelvis sørger for, at man bare skal se en enkelt kulturel ting om dagen – eksempelvis et museum eller lignende. Så er der nemlig ikke så meget, man skal nå, og så bliver turen også meget bedre for alle, der er med.
Medbring både bæresele og klapvogn
Udover at man mentalt skal forberede sig på, at kulturferien kommer til at blive meget anderledes, end man nok plejer, så er der også nogle helt praktiske forberedelser, som er gode at få styr på inden afrejse. Fordi en baby netop ikke kan gå selv, eller i hvert fald ikke kan gå lange strækninger, så skal man også have en form for “opbevaring” med, så det altså er nemmere at komme rundt i byen med den lille baby.
Her er det en god ide, at man både har en bæresele og en klapvogn med. Bæreselen er rigtig god, fordi den netop er meget praktisk. Med bæreselen kan man nemlig have baby tæt på, samtidig med at man nogenlunde kan bevæge sig rundt, som man plejer. Så det er ret smart. Men det er selvfølgelig også lidt hårdt at bære rundt på baby i sine arme hele tiden, og derfor kan en klapvogn også være meget brugbar, til når man går rundt i byen.
Nyd at være sammen med hinanden
Selvom man normalt foretrækker den mere hektiske kulturferie, hvor man får set alt fra klassiske koncerter til museer og historiske bygninger, så er det altså vigtigt, at man også lige får øjnene op for, hvor skønt det er at være på ferie med sin lille baby – og at det rent faktisk kan lade sig gøre. At man skal nyde at det i sig selv er dejligt at være væk fra hverdagens stress.
Man kan meget nemt komme til at tænke på, hvor meget man kunne have nået at se, og at det er babyen, der gør, at det ikke er muligt, men i stedet bør man tænke på, hvor fantastisk det er at bruge tid sammen som familie, og hvor vigtigt det at kunne tage på en ferie, hvor alle i familien er tilfredse. Så må de mere kulturelle ferie bare vente til, at baby ikke er en baby mere.