Pas godt på parforholdet selv med små børn - 5 gode ideer til kvalitetstid sammen

Når man bliver forældre, så går rigtig meget af ens opmærksomhed til sine børn, og derfor kan man godt glemme at nære sin parforhold imens. Nyere forskning viser at børn i den grad slider på parforholdet og over halvdelen af danske forældre føler, at forældrelivet presser parforholdet negativt.

Cirka 35% af alle ægteskab ender i skilsmisse, og nogle af disse skilsmisser sker i følge af forældrelivet. Før I søger en skilsmissekonsulent til det pressede parforhold så overvej disse 5 gode ideer til kvalitetstid sammen, som måske kan bringe gnisten tilbage i jeres parforhold.

1. Tag på kaffedate

Selvom I er blevet forældre, så må I ikke glemme hinanden. Planlæg en hyggelig kaffedate for din partner, og sæt tid af til at i kan komme hinanden nær.

Selvom man går op og ned af hinanden dagen lang, så får man måske ikke talt ordentlig sammen. Det er vigtig at sætte tid af til kvalitetssamtaler, så I kan mærke og forstå hinanden. Det er også vigtig at komme ud af huset og lidt væk fra hverdagens tumult, så I kan genoprette en positiv forbindelse til hinanden.

2. Dyrk motion sammen

Selvom det bare er en frisk gåtur eller måske et spil strandtennis i haven, så er det en god ide at dyrke motion sammen. Når pulsen kommer op og man får lidt sved på panden, så kommer man af med noget energi. Samtidig kan motion også lede til nogle gode grin sammen, hvilket kan minde jer om, at I stadig kan have det sjovt i jeres parforhold.

3. Tag på et kursus sammen

Det lyder måske fjollet, at bruge kvalitetstid til et kursus, men der er faktisk mange fordele ved at gøre det som et par.

I et parforhold er det vigtig, at man kan vokse med og lære af hinanden. Hvis I er trætte af at diskutere hverdagens problemer med ungerne, så flyt fokus og tag ud på et kursus, hvor I kan lære noget nyt. På den måde kan I efterfølgende snakke om, hvad I har lært og på den måde tale sammen på en helt anderledes måde end, hvad I er vand til derhjemme.

4. Start til en fritidsaktivitet sammen

Måske er det på tide at du og din partner lærer poledancing. Det kan også være I skal blive dygtige til at male stilleben, eller måske kunne det være sjovere at brygge jeres helt egen øl.

Skab nogle rutiner i ugen, hvor der er plads til at du og din partner kan dyrke en fritidsaktivitet sammen. Det er vigtig at engagere sig i aktiviteter, som I forbinder med de positive følelser, så I begge har en fornøjelig oplevelse af at være sammen. At dele en hobby, som I begge holder af, giver jer automatisk mere lyst til at bruge kvalitetstid sammen.

5. Glem ikke romantikken

Man må ikke glemme romantikken i sit parforhold. Der var en gang, hvor I var fjollede og nyforelskede, og selvom den følelse synes langt væk lige nu, så kan gnisten altid genvindes. Det handler om at sætte tid af til romantikken og prioritere kvalitetstiden med din partner.

Det kan være de små skal passes i et par dage, så I kan tage på en børnefri weekendtur og dyrke romantikken bare jer to. Romantik behøver ikke være stearinlys over en dyr middag, det kan også være en vandretur i det fri, en picnic på stranden eller, hvad end I har lyst til at gøre det til. Sæt tiden af til at være der for hinanden og mind hinanden om, hvad I elsker i jeres parforhold.

Menu
Top