5 tips til at indrette det hyggeligste børneværelse til den lille

Børneværelset er ofte et problem at få indrettet for mange forældre. Børnene skal have lyst til at være der, og de skal kunne føle, at det er deres eget på den helt rette måde.

Derfor kan der være forskellige ønsker fra børnene, man må tage med i sine overvejelser, i hvert fald når de bliver gamle nok til at have en mening.

I denne artikel vil vi kigge på 5 tips til, hvordan du kan skabe det hyggeligste børneværelse, som både du og dine børn kan blive glade for at være i.

Læs videre, hvis du ønsker en smule inspiration.

Plakater og billeder

Væggene skal ikke være kedelige at se på. Der skal hænges billeder og plakater op. Man kan finde utroligt mange skønne børneplakater, og man kan også få lavet helt specielle og custom lavet plakater til børneværelset fra kunstnere, der bruger deres tid på netop dette.

Billeder og plakater, som børnene er glade for, giver noget liv til de ellers kedelige vægge. Du kan både finde modeller, der er lærerige, så dit barn får noget ud af dem på en anden måde end bare dekoration. Det er en gylden mulighed at benytte sig af, og det kan give noget helt særligt og hyggeligt til børneværelset. 

Udstil legetøjet

Legetøjet bliver ofte puttet i kasser, og der er ofte meget af det i samme kasse. Det kan være hyggeligt at se på, hvis det i stedet for bliver udstillet.

Et enkelt stykke legetøj, der kan ses, kan give en følelse af en skulptur i rummet. Man skal selvfølgelig nok gå efter legetøj, som ser særligt ud eller egner sig til at stå oprejst.

Der er også en anden fordel, ud over hyggen det skaber, ved at udstille legetøjet. Børnene vil som regel bruge det mere. Når legetøj ligger i kasser, og der er meget af det, vil de fleste små børn glemme, at det er der. Eller de vil føle sig overvældet af mulighederne.

Hvis du har nogle faste pladser til "legetøjsskulpturer" på nogle hylder, kan du udskifte det løbende med noget andet legetøj, og derfor skabe rotation i, hvad dit barn leger med. Det kan også være en god forebyggende måde til ikke at købe nyt legetøj hele tiden.

Lamper og lys

Lamper og lys kan også skabe nogle hyggelige stemninger i børneværelset. Der findes et hav af forskellige børnelamper, der enten kan lave en stjernehimmel eller kaste andre lysfigurer på vægge og loft.

Derudover fungerer de også som læselamper og lignende, som er rart at have, når de mørke tider byder sig ind. Helt funktionelt er natlamper også rare at have til om natten, så barnet eller du kan finde vej efter mørkets frembrud.

Du kan skabe mange hyggekroge med lys, og du kan også finde diskolys eller lignende, som kan være med til at skabe leg. Hvis du ønsker gode børnelamper, kan du hos AndLight finde lækre Audo Copenhagen børnelamper, som kan bruges til mange af disse formål.

Tæpper og puder

Tæpper og puder er altid en god mulighed for hygge. Både i stuen og på børneværelset. Børn kan både lege med dem, og I ville kunne krybe jer sammen under et tæppe eller vikle jer ind i et tæppe, mens I læser en hyggelig bog. Til de kolde tider er tæpper en uundværlig ting for børneværelset. Og det vil være noget, I alle kan hygge omkring. Puder kan tilmed bruges til at bygge et lille pudefort eller lignende, hvis der er nok af dem, så de kan også være med til at skabe leg.

Kreative rutsjebaner eller huler

Man kan også bruge sine hænder, hvis man har skruet dem godt på. Med det menes, at man kan bygge nogle specielle ting til børneværelset.

Du kan for eksempel bygge et møbel om, så det fungerer som en rutsjebane, samtidig med at det fungerer som opbevaring. Der findes opbevaringsskabe til legetøj og lignende, som i forvejen er opbygget som en trappe. De er ideelle til at bygge en side på, så skabet bruges som trappe op til rutsjebanen, og samtidig vil den fungere i sin oprindelige funktion, som opbevaring. Der er flere influencere, der har givet bud på, hvordan dette kan gøres. Og du kan derfor prøve at søge dig frem til metoden på, hvordan de har valgt at gøre.

Der findes naturligvis også rutsjebanemodeller derude, du kan købe, hvis du ikke har tiden eller modet til et projekt.

Du kan også skabe en hule omkring dit barns seng. Der findes hussenge, som allerede har rammen omkring sig, og så er det bare at hænge tekstil op omkring sengen, som kan skabe en hule fornemmelse i den. Hvis du samtidig giver det rette lys, så kan børnene virkelig få et hyggeligt sted at sove og opholde sig i løbet af dagen.

Børn kan rigtig godt lide, at deres seng er et specielt sted, og hvis man laver den om til en lille hule, så vil der samtidig være en følelse af lidt ekstra tryghed for barnet. Især hvis de er små.

Derfor er det ikke bare en hyggelig ting. Det kan nemlig også være med til, at barnet føler sig mere tilpas på sit værelse. Hvis det døjer med mange opvågninger og lignende i løbet af natten, så kan der måske være noget hjælp at hente her.

Hvis du ikke synes, at en hule omkring sengen er det rette for dit barn, så kan du stadig gøre sengen hyggelig at være i på andre måder. Det kan du gøre med bamser, og det kan du gøre med hyggelige tæpper og puder, som vi allerede har været inde på.

Afrunding

Der er rigtig mange muligheder for at skabe hygge på børneværelset, og disse er naturligvis bare nogle få af dem. Der er også meget man kan gøre med maling for eksempel. 

Hvis du ønsker mere inspiration, så kan du altid søge på nettet eller instagram, hvor mange forældre glædeligt deler ud af deres løsninger.

Held og lykke med det hyggelige børneværelse.

Menu
Top